Τρεις γιαγιάδες, σε ένα χωριό της Λέσβου, ταϊζουν με το μπιμπερό ένα προσφυγόπουλο δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη. Από την άλλη πλευρά όμως η προσφυγική κρίση δείχνει να ενισχύει τα ακροδεξιά κόμματα στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ οι ξενόφοβοι ρατσιστές του γερμανικού PEGIDA, γιόρτασαν στη Δρέσδη τα πρώτα τους γενέθλια.

«Το μπιμπερό έκαιγε. Δεν το έπιανε το μωρό. Το δροσίσαμε σε μία βρύση και του το δώσαμε», ανέφερε η κυρία Μαρίτσα Μαυροπουλου, μία από τις τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο στη Λέσβο.

Η κυρία Μαρίτσα Μαυροπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, αναφέρθηκε στο περιστατικό που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και έκανε τον γύρο του κόσμου, με τη στιγμή που τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στη Μυτιλήνη φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο με τη μάνα του να στέκει δίπλα τους.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, όπως είναι τα ονόματα των τριών γυναικών, λένε ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο, καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό, αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα», περιέγραψε τι συνέβη εκείνο το πρωί η κυρία Μαρίτσα Μαυροπούλου, μια από τις τρεις διάσημες - πλέον - γιαγιάδες του νησιού.

Ακούστε τη γιαγιά Μηλίτσα για την εμπειρία της, όπως την περιέγραψε στον ΒΗΜΑ FM 99,5

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από