Γραφείο «μαγείας, χειρομαντείας, βασκανίας» όπου εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες λειτουργούσαν οι τρεις υπήκοοι Γκάμπιας, μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, τη στιγμή που παραλάμβαναν από θύμα τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό, προϊόν εκβίασης.

Προηγήθηκε καταγγελία από γυναίκα και προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι».

Οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους ότι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται ειδικές πνευματικές δυνάμεις, που τους επέτρεπαν να προβλέπουν το μέλλον, καθώς και να επεμβαίνουν σε αυτό, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη.

Για αυτές τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν και λάμβαναν διάφορα χρηματικά ποσά. Για να πετυχαίνουν τον σκοπό τους, είχαν διαμορφώσει με κατάλληλο τρόπο διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα σε γραφείο «χειρομαντείας, επίλυσης μαγείας, βασκανίας». Εκεί υποδέχονταν πολίτες που αντιμετώπιζαν διαφόρων ειδών προσωπικά προβλήματα και, στην προσπάθειά τους να τα λύσουν, πείθονταν από τους ισχυρισμούς των τριών κατηγορουμένων και λάμβαναν μέρος, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διάφορες τελετές «μαγείας».

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι εν λόγω αλλοδαποί, προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, δεν ζητούσαν χρήματα.

Στη συνέχεια όμως, αφού μεθόδευαν την όλη διαδικασία ώστε οι πελάτες να τους επισκέπτονται περισσότερες από δύο φορές, τους ζητούσαν διάφορα χρηματικά ποσά ως αμοιβή.

Στις περιπτώσεις όπου οι πελάτες έφερναν αντίρρηση να δώσουν χρήματα, οι συλληφθέντες τούς εκβίαζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ειδικές» ικανότητες που διαθέτουν με τρόπο ώστε συγγενικά τους πρόσωπα να πάθουν κακό.

Για να αποκτήσουν πελατεία, οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν το γραφείο τους στο Διαδίκτυο, καθώς και σε ειδικά διαφημιστικά φυλλάδια που είχαν εκτυπώσει και διένειμαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά πάνω από 40.000 ευρώ.

Με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιάσεις, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.