Ο low budget Ηρακλής (το δυναμικό του υπολογίζεται ότι αξίζει 8,6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt) όχι απλώς δεν λύγισε απέναντι στον extra large ΠΑΟΚ (των 36,7 εκατ. ευρώ) αλλά του έβαλε και δύσκολα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Σούπερ Λίγκα έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια, αποσπώντας ισοπαλία (3-3) σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο.

Ο Γηραιός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και δεν ξέχασε τις παλιές καλές συνήθειες επί του Δικεφάλου. Από το μακρινό 1998 έχει να ηττηθεί εντός έδρας από τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια διέθετε ανώτερο και ακριβότερο ρόστερ. Κι όμως δεν παίζουν μπάλα πάντοτε τα χρήματα και οι φίρμες όπως καταδεικνύουν τα τελευταία 14 ματς στην έδρα του Ηρακλή, που έχει οκτώ νίκες και έξι ισοπαλίες. Ενίοτε η ψυχή, η αγωνιστική συνοχή, η τακτική προσήλωση και λίγη τύχη αρκούν για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Κυανόλευκοι τα είχαν όλα αυτά στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι και πήραν μια πανάξια ισοπαλία, η οποία πανηγυρίστηκε σαν νίκη από τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας (μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλειδέας λαϊκός τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής), που περίμεναν πώς και πώς ένα σαλονικιώτικο ντέρμπι έπειτα από τα πέτρινα χρόνια της Γ’ και της Β’ Εθνικής.

Ο προπονητής και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμειναν να τα βάζουν με την τύχη τους (αλλά και με τον διαιτητή που δεν είδε επιθετικό φάουλ στον Ολσεν) για το γκολ που δέχθηκαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μπαρτολίνι, αλλά κυρίως για το χαμένο πέναλτι που είχε δύο λεπτά πριν (90′) ο σουπερστάρ της ομάδας Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο βούλγαρος στράικερ νικήθηκε από τον γκολκίπερ Πέρνις και δεν μπόρεσε να γράψει το 2-4 για την ομάδα του, που νωρίς νωρίς έμεινε δέκα βαθμούς πίσω από τον προπορευόμενο και αήττητο Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι πάντως υπήρξε εξαρχής συναρπαστικό. Στο 14′ ο Μακρής εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων και άνοιξε το σκορ, στο 35′ ο Πέλκας ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, αλλά στο 43′ ο Βέλλιος με μακρινό πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε μετά το 60′ με τις αλλαγές του Ιγκόρ Τούντορ και έκανε την ανατροπή με σουτ του Μπερμπάτοφ στο 65′ και θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα στο 77′. Για ένα ακόμη ματς, όμως, προδόθηκε από την άμυνά του.

Ηρακλής: Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (82′ Ρομάνο), Στάμου, Μπαρτολίνι, Μακρής, Ιντζόγλου (82′ Περόνε), Κυριακίδης, Μπουλούτ (63′ Πορτουλίδης), Πασσάς, Βέλλιος.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κόστα (62′ Αθανασιάδης), Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο, Πέλκας (73′ Κάτσε), Μακ (84′ Γκολάσα), Μπερμπάτοφ.