Στις παρυφές της ελβετικής Δικαιοσύνης έφτασε ο βόρβορος της FIFA.

Δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Tages-Anzeiger» αποκαλύπτει πως δικαστές της Ζυρίχης λάμβαναν από τη Διεθνή Ομοσπονδία εισιτήρια για τους αγώνες των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή που πωλούνταν στους φιλάθλους.

Ο Χανς Πέτερ Εγκλι, δικαστής σε εργασιακά θέματα, αναλάμβανε να στέλνει στη FIFA αιτήσεις για εισιτήρια, φροντίζοντας πάντοτε να φαίνεται η ιδιότητά του.

«Η συμπεριφορά δείχνει έλλειψη ευαισθησίας στη σύγκρουση συμφερόντων» δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας της Ελβετίας Ερικ Μάρτιν.

Ο καθηγητής Νομικής στη Βασιλεία Μαρκ Πίετ έκανε λόγο για «παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας», ενώ ο Τύπος συνδέει το γεγονός με την αρνητική διάθεση της ελβετικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει τόσα χρόνια τα σκάνδαλα στη Διεθνή Ομοσπονδία.

Ολοι οι δικαστές πάντως έχουν δηλώσει στην εφημερίδα πως πλήρωναν οι ίδιοι τα εισιτήριά τους.

Οι εξελίξεις στη FIFA αναμένονται καταιγιστικές τις επόμενες ημέρες. Πληροφορίες της «Welt am Sonntag» από τη FIFA ανέφεραν πως ο Ζεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί θα τιμωρηθούν με πέντε χρόνια αποκλεισμό για το ποσό των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων που έδωσε ο Ελβετός στον πρόεδρο της UEFA, χωρίς όμως να υπάρχει γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. Σε περίοδο μετασεισμών εισέρχεται η Γερμανία μετά την αποκάλυψη του «Spiegel» πως η επιτροπή διεκδίκησης 2006 εξαγόρασε τις ψήφους τεσσάρων Ασιατών με χρήματα (10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα) που δανείστηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Adidas Ρομπέρ Λουί Ντρέιφους.

Ο τότε επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης Φραντς Μπεκενμπάουερ αλλά και ο σημερινός πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα, ενώ ο ελβετικός Τύπος αναρωτιέται μήπως πρόκειται για ρεβάνς του Μπλάτερ από τους Γερμανούς.