Μετά τα σύνορα με την Σερβία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκλεισε τα σύνορα και με την Κροατία, σε μία προσπάθεια να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς το έδαφός της.

Σύμφωνα με το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών οι επίσημες μεθοριακές διαβάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά με αυστηρούς ελέγχους, εμποδίζοντας τη διέλευση μεταναστών που δεν έχουν θεώρηση εισόδου.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε πως από σήμερα τα μεσάνυχτα (01:00 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) η Ουγγαρία θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει στα ουγγρο-κροατικά σύνορα βάσει της συνθήκης Σένγκεν» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα δεν βρήκε απροετοίμαστη την Κροατία που ήδη από την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο που έχει εκπόνησε σε συμφωνία με τη Σλοβενία.

«Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς είναι σε επαφή με τον σλοβένο ομόλογό του Μίρο Τσέραρ. Η κροατική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει ένα σχέδιο με τη Σλοβενία. Στην περίπτωση που η Ουγγαρία κλείσει τα σύνορα, η Κροατία θα αρχίσει να εφαρμόζει αυτό το σχέδιο, σε συντονισμό με τη Σλοβενία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από