Είναι ο πιο δημοφιλής Πολωνός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, όταν οδήγησε την εθνική ομάδα στην τελική φάση του Euro 2016! Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκοράρει σε ρυθμούς πολυβόλου και απειλεί τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο: τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 27χρονος επιθετικός της Μπάγερν μετράει ρεκόρ τον τελευταίο μήνα! Αρχισε με τα πέντε γκολ σε εννέα λεπτά κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και έφτασε να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ επτά χρόνων. Ο Λεβαντόφσκι ολοκλήρωσε την προκριματική φάση του Euro 2016 με 13 γκολ, ισοφαρίζοντας τον επιθετικό της Β. Ιρλανδίας Ντέιβιντ Χίλι, που είχε σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στην αντίστοιχη διοργάνωση για το Euro 2008.

Ο επιθετικός της Εθνικής Πολωνίας έχει πετύχει 15 γκολ σε 20 ημέρες! Εχουμε και λέμε: πέντε εναντίον της Ντόρτμουντ, τρία στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από δύο σε Μάιντς, Ντόρτμουντ και Σκωτία και ένα επί της Ιρλανδίας.

Μέσα στο 2015 έχει σημειώσει 41 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια και συναγωνίζεται στα ίσια τον Μέσι (45 γκολ σε 53 ματς) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (42 γκολ σε 44 αγώνες).

Ο Γιούργκεν Κλοπ, τώρα προπονητής της Λίβερπουλ, τον έφερε από τη Λεχ Πόζναν στη Βεστφαλία και την Ντόρτμουντ τον Ιούνιο του 2010. Τώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, θα ήθελε πολύ να τον φέρει στο Ανφιλντ. Ο Κλοπ κάνει βέβαια όνειρα καθώς η Μπάγερν είναι δύσκολο να συναινέσει σε μια τέτοια μεταγραφή, ενώ παραμονεύουν για την απόκτησή του Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Γεννημένος στη Βαρσοβία, κλώτσησε για πρώτη φορά την μπάλα σε ακαδημίες της πολωνικής πρωτεύουσας (Ντέλτα και Λέγκια). Το 2006, σε ηλικία 18 χρονών, βρέθηκε στη Ζνιτς Προύσκοβ με τη φανέλα της οποίας πέτυχε 32 γκολ σε 58 αγώνες. Η αρχή είχε γίνει. Ακολούθησαν η Λεχ Πόζναν, η Ντόρτμουντ, τώρα η Μπάγερν και ποιος ξέρει ποια ομάδα θα έχει σειρά.

Ο Λεβαντόφσκι μεγάλωσε, άλλωστε, σε οικογένεια που αγαπούσε τον αθλητισμό. Ο πατέρας του Κριστόβ, που πέθανε το 1995, ήταν πρωταθλητής του τζούντο και έπαιξε ποδόσφαιρο σε μια μικρή ομάδα της Βαρσοβίας. Αθλήτρια του βόλεϊ ήταν η μητέρα του Ιβόνα, κάτι που ακολούθησε και η αδελφή του Μιλένα. Κι ακόμα, η σύζυγός του Αννα ήταν αθλήτρια του καράτε!