Στην παράταση θα παίξει το πολιτικό του μέλλον στο ποδόσφαιρο ο Μισέλ Πλατινί μετά τη στήριξη που έλαβε χθες από την ολομέλεια της UEFA.

Στην επίσημη ανακοίνωση των 54 μελών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που συνεδρίασαν χθες εκτάκτως στη Νιόν αναφέρεται η αναφανδόν στήριξή τους στον Γάλλο στην προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της FIFA, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τα 2 εκατ. ελβετικά φράγκα που έλαβε από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011.

Σημειώνεται επίσης πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον Πλατινί «να καθαρίσει το όνομά του», ενώ καλούνται όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η Επιτροπή Ηθικής της FIFA, η Επιτροπή Εφέσεων και το Διαιτητικό Δικαστήριο να δράσουν τάχιστα και το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Πλατινί έχει τεθεί σε αργία 90 ημερών από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA και δεν παρέστη στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του που απάντησαν σε πολλά ερωτήματα της εκτελεστικής επιτροπής.

Πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν πολλές ενστάσεις και πολλά μέλη ζήτησαν να εξεταστεί ένα plan B, το οποίο περιλαμβάνει τον επικεφαλής της ολλανδικής ομοσπονδίας Μίχαελ Φαν Πράαγ ως πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας αν ο Πλατινί δεν καταφέρει να βγει αλώβητος από τις συμπληγάδες της FIFA.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε με έμφαση πως ο Πλατινί είναι τιμωρημένος μόνο για τη FIFA και θα συνεχίσει να πληρώνεται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ δεν πρόκειται να αντικατασταθεί όπως συνέβη με τον Μπλάτερ.