Αλλάζουν τα σχέδια για το Λιμάνι, καθώς όλα δείχνουν πως η επίμαχη παράκτια έκταση της Δραπετσώνας εξαιρείται τελικά από τη παραχώρηση προκειμένου να δοθεί στους Δήμους Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Περάματος και Πειραιά, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Πρωθυπουργός.

Αυτό προκύπτει από πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» μετά τη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με αντικείμενο τις τελευταίες εκκρεμότητες της σύμβασης παραχώρησης, που αναμένεται να κλείσει και οριστικά σήμερα.

Στην πράξη, η εξαίρεση της πρώην έκτασης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας σημαίνει ότι δεν θα γίνουν νέες προβλήτες ακτοπλοΐας στην περιοχή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τόσο σε αγωγές από μετόχους του ΟΛΠ (ξένοι θεσμικοί, Ταμεία) με το επιχείρημα ότι απομειώνεται η αξία του όσο και σε χαμηλότερες προσφορές από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό επενδυτές.

Ο μεγαλύτερος ξένος θεσμικός μέτοχος του ΟΛΠ, το βρετανικό fund Lansdowne Partners International Ltd, εξέφρασε προ εβδομάδας με επιστολή του δυσαρέσκεια για τα σενάρια εξαίρεσης της Δραπετσώνας, κάνοντας λόγο για απομείωση της αξίας του οργανισμού. Από την πλευρά τους, στελέχη εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ αναφέρουν πως αν εξαιρεθεί η έκταση θα αξιολογήσουν την εξέλιξη, αναπροσαρμόζoντας αναλόγως προς τα κάτω και την τελική τους προσφορά.