Στο… ψωμοτύρι φαίνεται πως το έχουμε ρίξει στα χρόνια της κρίσης, αφού δημητριακά και γαλακτοκομικά αναδεικνύονται ως τα τρόφιμα με την υψηλότερη κατανάλωση σε μία νέα, μεγάλη πληθυσμιακή έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει, έχουμε γυρίσει την πλάτη στα φρούτα, τα όσπρια, τα ψάρια και τα λαχανικά, και προτιμάμε γάλα, γαλακτοκομικά, κρέας και τα προϊόντα του, με συνέπεια να «θερίζουν» η παχυσαρκία, η υπέρταση και η αυξημένη χοληστερόλη.

Ευτυχώς εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε ως κύριο πρόσθετο λιπίδιο στη διατροφή μας το ελαιόλαδο(το 80% του συνόλου), από το οποίο προσλαμβάνουμε κατά μέσον όρο 35-40 γραμμάρια την ημέρα (2-3 κουταλιές της σούπας).

Διαβάστε περισσότερα στο ένθετο Υγεία