Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέταξε να διεξαχθεί ειδική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί το ενδεχόμενο δυσλειτουργιών του κρατικού μηχανισμού έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση το Σάββατο στο κέντρο της Αγκυρας από την οποία 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Προκειμένου να υπάρξει μια διαφορετική οπτική (…) διέταξα έρευνα για την επίθεση αυτή από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους (DDK)» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστε, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως υπήρξαν «σφάλματα» των κυβερνητικών αρχών σε σχέση με την πολύνεκρη επίθεση.

«Υπήρξε χωρίς αμφιβολία κάποιο σφάλμα, μια παράλειψη σε μια ορισμένη χρονική στιγμή. Τι αντίκτυπο είχε; Θα ξεκαθαριστεί μετά την έρευνα» επισήμανε ο Ερντογάν ενώπιον των δημοσιογράφων, τρεις ημέρες μετά την πλέον πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές καταδεικνύουν ότι η διπλή βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα έχει ενορχηστρωθεί στην Συρία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει (η Τουρκία) αυτή η τρομοκρατική επίθεση προέρχεται από τη Συρία» τόνισε ο Ερντογάν.