Στη μαχητικότητα των παικτών της Τσεντεβίτα στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με δηλώσεις του ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την κροατική ομάδα την Πέμπτη (15/10, 21:45) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

«Η Τσεντεβίτα δεν είναι η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. Είναι πολύ επικίνδυνη κι εκτός από τους δύο ξένους και τον Ζόριτς, έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Έχουν ομοιογένεια, είναι νεαροί παίκτες που παίζουμε με όρεξη και διάθεση. Είναι πολύ επιθετικοί και στην άμυνα και στην επίθεση, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να εφαρμόσουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Αναφορικά στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα δώσει τον πρώτο αγώνα του μακριά από το ΣΕΦ λόγω της τιμωρίας της έδρας, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Με δεδομένο ότι είχαμε τιμωρημένη την έδρα μας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός σκέφτηκε ότι η λύση του να παίξουμε στην Κρήτη, θα ήταν πολύ θετική για εμάς, γιατί υπάρχει κόσμος που αγαπάει την ομάδα, θα παίξουμε σε ένα ωραίο γήπεδο και γιατί ο Ολυμπιακός έρχεται πιο κοντά στον κόσμο του στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Θα δώσει την χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και στους φιλάθλους της Κρήτης να δουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, έναν αγώνα Ευρώλιγκας», δήλωσε ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας του στο Ηράκλειο».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τα «Δύο Αοράκια» να είναι γεμάτα από φιλάθλους απάντησε: «Το ευχόμαστε αυτό. Οι αθλητές θέλουν να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Είναι πολύ άσχημο να παίζεις μπροστά από άδειες εξέδρες και θέλουμε ο κόσμος να έρθει, να υποστηρίξει και να βοηθήσει την ομάδα, γιατί είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας στην Ευρωλίγκα με νίκη».

Στο τέλος σχολίασε αναφορικά στο επίπεδο ετοιμότητα της ομάδας του: «Αγωνιστικά σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα. Είναι αρχή της χρονιάς, αλλά είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τέτοια δύσκολα παιχνίδια. Ο στόχος και ο σκοπός αυτή την στιγμή είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται οι παίκτες μεταξύ τους, τόσο πιο καλά θα μαθαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Οπότε, θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα έχει πολύ μεγάλο μέρος της καινούριο. Έχει παίκτες που ήρθαν στην ομάδα το καλοκαίρι. Οπότε για να μάθουν όλοι να παίξουν με την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο τρόπο και να υπάρξει ομοιογένεια χρειάζεται χρόνος. Παρόλα αυτά, όμως, όταν είσαι στον Ολυμπιακό, πρέπει να κερδίζεις τα παιχνίδια και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε».