Η Volkswagen αναμένεται να λανσάρει σε λίγο χρονικό διάστημα ένα από τα πιο επιτυχημένα της εμπορικά μοντέλα. Το Transporter T6. Το νέο μοντέλο βελτιώθηκε σε όλα τα σημεία: Διαθέτει πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά μέσα στην καμπίνα, είναι πιο άνετο, έχει πληθώρα καινούργιων συστημάτων ασφαλείας – όπως και τα αντίστοιχα επιβατικά μοντέλα της VW – ενώ έγινε και πιο πρακτικό για τον επαγγελματία οδηγό. Όπως για παράδειγμα, ότι η πίσω πόρτα του χώρου φόρτωσης, η οποία είναι ηλεκτρικά ανοιγόμενη και το άνοιγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Το νέο Transporter T6 θα προσφέρεται με νέας γενιάς ντίζελ κινητήρες Euro6, TDI 2.0 λτ. με ισχύ από 84, 102 , 150 και 204 ίππους. Ο μοναδικός βενζίνης είναι ο 2.0 λτ. ισχύος 150 ή 204 ίππων. Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με σύστημα stop/start που απενεργοποιεί τα μοτέρ στα φανάρια ή το μποτιλιάρισμα. Επιπλέον, οι εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης 4Motion περιλαμβάνουν προαιρετικά και σύστημα υποβοήθησης κατάβασης.

Θα βρίθει σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Ξεχωρίζουμε το Front Assist που επεμβαίνει στα φρένα για αποφυγή σύγκρουσης, αλλά και το Adaptive Cruise Control που αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Μέσα στην πόλη, ο οδηγός έχει ως «σύμμαχο» το City Emergency Braking που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα, εφόσον διαγνωστεί κίνδυνος σύγκρουσης με το μπροστινό όχημα.