Το Vito van προσφέρεται σε τρία μήκη και με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης. Έχει ικανότητα φόρτωσης έως και 1.369 κιλά. Το ωφέλιμο φορτίο είναι κατά 120 κιλά αυξημένο σε σχέση με τον προκάτοχο του. Είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας του που, εκτός από τα συστήματα πίσω κίνησης και τετρακίνησης, διατίθεται τώρα και με σύστημα μπροστινής κίνησης.

Επίσης, το νέο 1.600αρι ντίζελ μοτέρ, φαίνεται να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Έλληνα μεταφορέα, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: 88 και 114 ίππων.

Επίσης, υπάρχουν και εκδόσεις 2.1 λτ από 136 έως και 190 ίππους. Η κατανάλωση ντίζελ είναι περίπου 20 % χαμηλότερη από τον προκάτοχό του. Οι τιμές κατανάλωσης που ξεκινούν από 5,7λίτρα/100χλμ.

Τα διαστήματα συντήρησης είναι έως 40.000 χλμ. ή 2 χρόνια. Στο βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται επίσης, το σύστημα Attention Assist, το οποίο ανιχνεύει την κόπωση του οδηγού, το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, το οποίο ανιχνεύει και αντισταθμίζει τις επιδράσεις των ριπών του ανέμου και το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, το σύστημα υποβοήθηση νεκρής γωνίας που προειδοποιεί όταν υπάρχουν άλλα οχήματα στη νεκρή γωνία ορατότητας κατά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας όταν το όχημα παρεκκλίνει από τη λωρίδα του κ.α.