Tα χρέη

και ο στόχος

Για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες ο Σταύρος Κοντονής έδωσε το στίγμα του για το εγγύς μέλλον: «Θέλουμε ο χώρος του ΟΑΚΑ να πάψει να είναι ένα καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας προς κάποιους που μεταχειρίζονται τους χώρους χωρίς να καταβάλλουν αυτά που οφείλουν. Παραλάβαμε χρέη 13 εκατ. ευρώ. Γίνεται προσπάθεια ώστε να εισπράττονται τα χρήματα που οφείλουν από επιχειρηματική δραστηριότητα και εταιρείες και φυσικά πρόσωπα». Οι ατάκες στο πλαίσιο της παρουσίας του υφυπουργού Αθλητισμού σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι σαφές πως υφίσταται θέμα και η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει τα οφειλόμενα χρήματα. Και επίσης, αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις (και) του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα προχωρήσει στην κάθαρση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πρωταρχικός στόχος όλων είναι να προκύψουν συνθήκες ώστε να εξαφανιστούν τα φαινόμενα παθογένειας από τον χώρο.

Το ταλέντο
στην Εθνική

Επειδή πολλοί, αρμόδιοι και μη, ποδοσφαιριστές ακόμη και μέσα στις τάξεις της Εθνικής αναφέρθηκαν στο ταλέντο που υπάρχει, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: άλλο ποδοσφαιρικό ταλέντο και εντελώς διαφορετικό «μπορώ να φτάνω στη νίκη και να παίρνω προκρίσεις όταν καίει η μπάλα». Ουδείς αμφισβήτησε την ποιότητα (ορισμένων) στελεχών της ομάδας. Ποιος, όμως, ευθύνεται που βγήκε το ταλέντο στο τελευταίο παιχνίδι, όταν όλα είχαν κριθεί και το άγχος ήταν μηδαμινό; Τα λάθη ήταν και των ακριβοπληρωμένων παιδιών που τα νόμιζαν όλα εύκολα και στα πρώτα ματς άφησαν την ευκαιρία να χαθεί. Μετά ήταν αργά. Εκεί μετρά κυρίως η προσωπικότητα και όχι μόνο το ταλέντο ή οι ευθύνες της Ομοσπονδίας, που θεωρούνται δεδομένες.

Καινοτομίες

στο μπάσκετ

Συγκίνηση μεγάλη σε Αλεξάνδρειο και ΣΕΦ, όπου ο Νίκος Γκάλης και ο Αργύρης Καμπούρης έκαναν το πρώτο τζάμπολ στα παιχνίδια Αρη – Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού – Κολοσσού Ρόδου αντίστοιχα. Η έμπνευση του ΕΣΑΚΕ με τους βετεράνους αποτέλεσε τη γέφυρα του χθες με το σήμερα

Ζευγάρι
με προοπτική
Μπεκατώρου και Τριγκώνης «δένουν» όλο και περισσότερο ως ιστιοπλοϊκό ζευγάρι στη νέα μεικτή κατηγορία Nacra-17. Το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Λα Ροσέλ στη Γαλλία ανεβάζει την ψυχολογία τους στον δρόμο προς τη διεκδίκηση της ολυμπιακής πρόκρισης στο Ρίο. Γιατί όχι; Η ιστιοπλοΐα πάντα φέρνει διακρίσεις.

Φιλία

Η λέξη σημαίνει κάτι το ιερό. Οπως είπε ο Τοροσίδης, δεν γίνεται σε μια ομάδα όλοι να είναι φίλοι μεταξύ τους. Σωστό. Αρκεί ο ένας να μην υποβλέπει τον άλλον. Και να παίζουν οι πάντες για την ομάδα. Αλλωστε, ακόμη και το δίδυμο Γκάλη – Γιαννάκη στη χρυσή εποχή του Αρη δεν είχε πάντα τις καλύτερες των σχέσεων. Εβγαζε όμως μάτια στο παρκέ.