Είκοσι δύο ώρες ταλαιπωρίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας περίμεναν τους επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Euroferry Egnazia», σημαίας Ιταλίας, μέχρις ότου αποκατασταθεί τελικά η βλάβη στον καταπέλτη του.

Υπενθυμίζεται ότι το τεχνικό αυτό πρόβλημα παρουσιάστηκε στις έξι τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου της εταιρίας Grimaldi, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μπρίντεζι-Πάτρα, μεταφέροντας συνολικά 301 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, λόγω βλάβης στο υδραυλικό σύστημα της κύριας ράμπας του καταπέλτη, μέρος του κατέπεσε μέσα στη θάλασσα και δεν μπορούσε να επανέλθει στην κανονική θέση του.

Το πλοίο πλαγιοδέτησε στις ράμπες Νο2 και 5 του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βλάβη, ενώ, όσοι επιβάτες το επιθυμούσαν, αποβιβάστηκαν με τη χρήση σκάλας.

Την Κυριακή έγιναν προσπάθειες ανύψωσης του καταπέλτη με ιδιωτικά γερανοφόρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να παραμείνουν εντός του πλοίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, γύρω στις δύο τα ξημερώματα, το πλήρωμα του καραβιού, με τη συνδρομή μεγάλων γερανοφόρων οχημάτων, τοποθέτησε τον απαραίτητο πίρο στο επάνω μέρος της αριστερής μπουκάλας του υδραυλικού συστήματος ανύψωσης του καταπέλτη, με αποτέλεσμα αυτός να λειτουργήσει κανονικά.

Στη συνέχεια το «Euroferry Egnazia» άλλαξε αγκυροβόλιο και πρυμνοδέτησε στη ράμπα Νο4 του λιμένα εξωτερικού, όπου κατέβασε τον καταπέλτη και αποβίβασε 64 επιβάτες, τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά οχήματα, 64 φορτηγά και τρία τρέιλερ που είχαν προορισμό το λιμάνι της Πάτρας. Επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Euroferry Olympia», σημαίας Ιταλίας, το οποίο και απέπλευσε στις 04.27.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Euroferry Egnazia» μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και τη διενέργεια επιθεώρησης.