Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του νέου γραμματέα και τη συμπλήρωση των θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στο εξής θα αριθμεί 17 μέλη. Νέος γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Ρήγας. Ex officio μέλη στην ΠΓ οι Γ.Δραγασάκης, Ευκλ.Τσακαλώτος, Αρ.Μπαλτάς.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ, συγκέντρωσε 149 ψήφους, έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων.

Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν οι: Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, Μαρίκα Φραγκάκη 36, Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι.

Παράλληλα, από την Κεντρική Επιτροπή εγκρίθηκε η συμμετοχή στην Πολιτική Γραμματεία (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλειδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτά, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβαθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου.

Αρχικά είχε προταθεί από τον Αλ. Τσιπρα και ο Νίκος Φιλης, όμως ο ίδιος ζήτησε να μην συμμετέχει στο όργανο εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων του στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης στην ΠΓ παραμένουν οι Ρανια Σβιγγου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Πάνος Λάμπρου, ενώ στο όργανο δεν θα συνεχίσει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της γραμματείας με νεώτερα στελέχη.

Η απόφαση, να αριθμεί 17 μέλη η ΠΓ, ελήφθη ομοφώνως κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Στην 17μελή σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ.

Υποψήφιοι για τη συμπλήρωση των 8 θέσεων στην ΠΓ ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι:

Μαρία Γκασούκα, Κώστας Γκουτζαμάνης, Χαράλαμπος Γολέμης, Δημήτρης Δημητριάδης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Πέτρος Καλκανδής, Πέτρος Καραγεώργος, Αντώνης Κοτσακάς, Χαρά Ματσούκα, Στέλιος Παππάς, Νίκος Παυλίδης, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Σκορίνης, Στάθης Στασινός, Δημήτρης Στούμπος, Πάνος Τριγάζης, Μιχάλης Υδραίος, Μαρίκα Φραγκάκη.