Ενας Ισραηλινός επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τεσσάρων Αράβων στην Ντιμόνα, στο νότιο Ισραήλ, με την αστυνομία να μιλά για «εθνικιστικό κίνητρο».

Οι τέσσερις, δύο Παλαιστίνιοι και δύο Βεδουίνοι, νοσηλεύονται. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι ανέφερε πως τα κίνητρα του δράστη είναι κατά τα φαινόμενα εθνικιστικά.

Ο δήμαρχος της Ντιμόνα Μπένι Μπίτιν δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο ύποπτος είναι κάτοικος της πόλης και «γνωστός στις αρχές».

Από τις 3 Οκτωβρίου, εννέα επιθέσεις με μαχαίρι κυρίως από νεαρούς Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 πολιτών του Ισραήλ ή εβραίων. Τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Το νέο γύρο έντασης, με ορισμένους να βλέπουν ακόμη και «ρίζα τρίτης ιντιφάντα», έχει πυροδοτήσει το ζήτημα της πρόσβασης στο Όρος του Ναού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ -οι επισκέψεις εβραίων θεωρούνται από τους Παλαιστίνιους πρόκληση.

Η πρόσβαση στο σημείο έχει εκ νέου απαγορευτεί στους άνδρες κάτω των 50 ετών την Παρασκευή, ημέρα προσευχής στα τζαμιά, για λόγους ασφαλείας.