Από τουρκική θαλαμηγό που επιχειρούσε να αποφύγει έλεγχο εμβολίστηκε σκάφος της Frontex, στη διάρκεια καταδίωξής της το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Ολα άρχισαν όταν μέλη του πληρώματος σκάφους της σουηδικής Ακτοφυλακής που ανήκε στη δύναμη της Frontex, στη διάρκεια περιπολίας τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «Ποσειδών 2015», εντόπισαν και θέλησαν να ελέγξουν τη θαλαμηγό «ΝΑΖ-Β», σημαίας Τουρκίας.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα των λιμενικών για τη διενέργεια του ελέγχου. Αντιθέτως, με συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε δύο φορές το σκάφος της δύναμης Frontex, προκαλώντας του ζημιές.

Δύο μέλη του πληρώματος της δύναμης Frontex, ένας εκ των οποίων ήταν έλληνας λιμενικός, επιβιβάστηκαν στη θαλαμηγό και την ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες στο σκάφος, το οποίο κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο «NAZ-B» από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική συσκευασία με 5,67 γραμμάρια χασίς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από