Ντελίριο ενθουσιασμού προκαλεί στην Αγγλία η προοπτική να αναλάβει ο Γιούργκεν Κλοπ την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ.

Η Κλοπ-μανία που επικρατεί στη Γηραιά Αλβιώνα, όχι μόνο μεταξύ των οπαδών των Κόκκινων αλλά και του Τύπου και των αναλυτών, δεν έχει προηγούμενο για προπονητή.

Οι Αγγλοι ετοιμάζουν υποδοχή ποδοσφαιρικού μεσσία στον 48χρονο Γερμανό, ο οποίος πάντως δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα περάσει τη Μάγχη, όπως τουλάχιστον δήλωσε χθες στην «Μπιλντ».

Οι πληροφορίες από το Νησί ανέφεραν πως ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ θα έρθει σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ μέχρι το Σαββατοκύριακο, πιθανόν ακόμα και την Παρασκευή.

Στο πρόσωπό του ο Κλοπ έχει συνασπίσει αντίρροπες δυνάμεις, από τον «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ μέχρι την παλιά δόξα της Λίβερπουλ Μάικλ Οουεν.

Ολοι πιστεύουν πως ο Κλοπ είναι ο ιδανικός προπονητής για να επαναφέρει τη Λίβερπουλ σε τροχιά επιτυχιών.

Ο αγγλικός Τύπος προχωρά ακόμα περισσότερο αποκαλύπτοντας πως τα αφεντικά της Fenway Sports Group, στην οποία ανήκουν οι μετοχές της Λίβερπουλ, πιστεύουν πως ο Κλοπ μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου ακόμα και φέτος, καθώς η διαφορά της με την κορυφή είναι μόλις έξι βαθμοί.

Πίσω από τις βαριές πόρτες των γραφείων της Λίβερπουλ στο Λονδίνο, στο Μπλούσμπερι, οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία η οποία θα έχει τριετή διάρκεια. Μεταξύ άλλων θα επιτραπεί στον Κλοπ να φέρει μαζί του τους παλιούς συνεργάτες του στην Ντόρτμουντ, συμπεριλαμβανομένων του Βόσνιου Ζέλικο Μπούβατς και του Πέτερ Κράβιτς, που ήταν οι πλέον έμπιστοί του στη Βεστφαλία.

Η Λίβερπουλ δεν θέλει να επέλθουν αλλαγές στη δομή των ακαδημιών στις οποίες υπεύθυνος είναι ο Αλεξ Ινγκλεθορν, ενώ είναι πολύ πιθανό να προσληφθεί στο προπονητικό σταφ ένας εκ των Τζέιμι Κάραγκερ ή Στίβεν Τζέραρντ όταν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους στον τηλεοπτικό στίβο και στο αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS) αντίστοιχα.