«Ντόμινο» λουκέτων έρχεται στα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας, καθώς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις 170 νοσηλευτών που απασχολούνται στις μονάδες, με συμβάσεις μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Μάλιστα και σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμβασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλαδας (ΕΝΕ), έχουν αποχωρήσει 101 νοσηλευτές από τις μονάδες του ΕΣΥ, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς απασχολούνταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

Είναι ενδεικτικό ότι το «Σωτηρία» μετρά 15 λιγότερους νοσηλευτές με αποτέλεσμα από τις 20 κλίνες στη ΜΕΘ και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) να λειτουργούν πλέον μόνον οι εννέα.

Για τον ίδιο λόγο, άλλοι 13 νοσηλευτές αποχώρησαν από τον «Ευαγγελισμό», 12 από το «Αττικόν», 8 από το Ογκολογικό «Αγίων Αναργύρων», 4 από τη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς και 4 νοσηλευτές από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Αντίστοιχες απώλειες καταγράφονται στα νοσοκομεία Ρίου (3 αποχωρήσεις), Σπάρτης (9 αποχωρήσεις), Πύργου (5), Κορίνθου (4), Αλεξανδρούπολης (4), Παπανικολάου (3), Λάρισας (2), Βόλου (2), Τρικάλων (1), Καρδίτσας (2), Ιωαννίνων (6) και ΑΧΕΠΑ (αποχώρησαν 3 νοσηλευτές).

«Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ» αναφέρει ο γενικός γραμματέας,  Αριστείδης Δάγλας και ζητεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από