Καταιγιστικός ήταν χθες στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε με έντονο ύφος στα όσα συμβαίνουν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση όσα πέτυχε το υπουργείο στους έξι μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αποκάλυψε τα επόμενα σημαντικά μέτρα που θα ληφθούν με το νέο νομοσχέδιο.

«Εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου από 1/1/2016, σταδιακή αποχώρηση της Αστυνομίας από τα γήπεδα, θεσμοθέτηση ειδικού τέλους στις μεταγραφές επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και διάθεση μικρού ποσοστού από τη φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος» ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις που έδωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στη διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου. «Για πρώτη φορά έχουμε την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με διοικητικά πρόστιμα, τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ» είπε ο υφυπουργός, ο οποίος επέλεξε να κλείσει την ομιλία του στέλνοντας ένα μήνυμα: «Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε έναν νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται. Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ