Στο ενδεχόμενο ουσιαστικής μείωσης των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 2016, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre.

«Θέλαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο αυτό από το 2017 και μετά, αλλά θεωρώ ότι θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, ήδη από το 2016», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Μ. Ρέντσι έχει δεσμευθεί να καταργήσει, πάντα από το 2016, και τον φόρο πρώτης κατοικίας, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ, θεωρεί ότι φέτος, συνολικά, θα μπορέσει να αγγίξει το 1%.

Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι έχουν επιστρέψει φέτος, χάρη σε ειδική ευνοϊκή ρύθμιση, ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ από αδήλωτες καταθέσεις Ιταλών πολιτών στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εισφορά των πολιτών για την δημόσια τηλεόραση Rai, ο Ματέο Ρέντσι αποφάσισε την μείωσή της σε εκατό ευρώ ετησίως ( «έκπτωση» δεκατριών ευρώ) και την ενσωμάτωσή της, στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από