Οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία επαφή με την ορολογία της τεχνολογίας, τουλάχιστον αν πιστέψει κανείς αυτήν την δημοσκόπηση: περισσότεροι από ένας στους δέκα νομίζουν ότι USB είναι τα αρχικά κάποιας χώρας στην Ευρώπη, ενώ άλλοι τόσοι πιστεύουν ότι το HTML είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2014 για λογαριασμό του VoucherCloud.net, υπηρεσία εκπτωτικών κουπονιών, η οποία ήθελε να διερευνήσει πόσο εξοικειωμένοι είναι οι χρήστες του Διαδικτύου με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οπως φαίνεται, όχι και πολύ:

• Το 11% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το HTML, μια γλώσσα προγραμματισμού για το Διαδίκτυο, είναι ασθένεια που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή

• Το 12% δήλωσε ότι το USB είναι ευρωπαϊκή χώρα

• Το 27% απάντησε ότι το gigabyte είναι έντομο που απαντάται ευρέως στην Νότιο Αμερική

• Το 23% νόμιζε ότι MP3 είναι το όνομα ρομπότ από τον Πόλεμο των Αστρων

• Το 18% θεωρούσε ότι Blue-ray είναι είδος σαλαχιού

• Το 15% απάντησε ότι ο όρος software χρησιμοποιείται για μαλακά, άνετα είδη ρουχισμού

Η ειρωνεία είναι ότι το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι σημαντικό να έχει κανείς γνώσεις τεχνολογίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω email σε δείγμα 2.392 ανδρών και γυναικών άνω των 18%. Οι συμμετέχοντες δεν ενημερώθηκαν ότι η δημοσκόπηση εξέταζε ειδικά θέματα τεχνολογίας, ούτε έλαβαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους. Σε κάθε ερώτηση κλήθηκαν να διαλέξουν από μια λίστα τριών διαφορετικών απαντήσεων.

Λόγω της έκπληξης που προκαλούν οι απαντήσεις, η έρευνα δέχτηκε επικρίσεις από δικτυακό τόπο που ασχολείται με θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση, Yetis Public Relations, απέρριψε τις κατηγορίες και έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Είναι 100% γνήσια» διαβεβαίωσε η Λιν Τόμας, στέλεχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από