Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του υπουργείουμε την Εκκλησία, προκειμένου να επιλύονται προβλήματα και να τακτοποιούνται εκκρεμότητες.

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα προωθηθούν πολιτικές στήριξης και δημιουργίας νέων θεσμών στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης, αλλά και οικογενειακού περιβάλλοντος, για ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, κάτι που ο ίδιος έχει δρομολογήσει από τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Για το προσφυγικό πρόβλημα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό που ο Μακαριώτατος επιμένει να συνδράμει στις προσπάθειες ανακούφισης του ανθρώπου και να δίνει τη δέουσα σημασία στον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων της χώρας ώστε να υπάρχει γρήγορο και απτό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη, στο πλαίσιο της απλοποίησης των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, επισήμανε ότι συνέπεσαν οι απόψεις τους σε ζητήματα τακτοποίησης εκκρεμοτήτων οι οποίες άπτονται του υπουργείου Υγείας και στα οποία εμπλέκεται η Εκκλησία στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και στήριξης, όπου αυτή χρειάζεται.