Αστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν έξω από την πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως, όποτε κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στις δύο προσωρινές δομές φιλοξενίας στο Γαλάτσι και το Ελληνικό.

Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.

Το μέτρο αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι μετανάστες και πρόσφυγες, αφού ενημερώνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις ότι δεν μπορούν να μείνουν στην πλατεία Βικτωρίας, κατασκηνώνουν στο Πεδίον του Άρεως, μη γνωρίζοντας πώς να πάνε στις δύο ολυμπιακές εγκαταστάσεις που λειτουργούν προσωρινά ως χώροι στέγασης.

Όταν υπάρχει συγκέντρωση προσφύγων στα δύο σημεία του κέντρου της Αθήνας, διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους προς όποια από τις δύο εγκαταστάσεις έχει ελεύθερο χώρο, έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των δύο δομών.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη χθες, Κυριακή και σήμερα, Δευτέρα, οπότε και μεταφέρθηκαν στις δύο δομές περίπου 200 άτομα ανά μέρα.

Μπουφάν και αδιάβροχα μοιράζουν ΜΚΟ

Δύο ΜΚΟ, η ΧΕΝ και η ΑΡΣΙΣ συγκεντρώνουν στη Θεσσαλονίκη μπουφάν και αδιάβροχα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη πριν μπει ο χειμώνας.

«Ας κάνουμε το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή ευκολότερο» προτρέπουν τα μέλη των ΜΚΟ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, καθώς χειμωνιάζει, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και προκύπτουν νέες, διαφορετικές ανάγκες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Έτσι, εκτός από τις παιδικές τροφές και τα είδη καθημερινής διαβίωσης και υγιεινής, τα μέλη των οργανώσεων συγκεντρώνουν πλέον μπουφάν και αδιάβροχα για όλες τις ηλικίες.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται στα γραφεία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 18 (2ος όροφος) ή στα κέντρα ΧΕΝ κέντρου (2310 276145), Πανοράματος (2310 341641) και Χαριλάου (2310 302681), Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:00-15:00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από