Με εκατέρωθεν αιχμές και…ευγενικά καρφιά πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η τελετή παράδοσης – παραλαβής για την Προεδρία της Βουλής.

Η απερχόμενη Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι έχει υπηρετήσει το καθήκον της ως Πρόεδρος από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της θητείας της, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές».

Παρέδωσε, μάλιστα στον νέο Πρόεδρο, το έργο, όπως είπε, επιτροπών και εργασιών που θα πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. «Θα με βρείτε αρωγός σας στην ολοκλήρωση και την ενίσχυσή του. Καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «ηελληνική κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί το χρέος και θα λάβει υπ’ όψη της όλα όσα έχουν γίνει από τις επιτροπές. Δε θα ήθελα να υπάρξει μια πολιτική αντιπαράθεση καθώς το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν εκφράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από το λαό μας».