Νέα δεδομένα τόσο για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο όσο για τη δικαιοσύνη στον χώρο του αθλήματος δημιουργεί η είδηση ότι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει στον φάκελο και μια κατάθεση-βόμβα του Γκιγέρμο Μορένο Πέρεθ για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (6/1/13), που σύμφωνα με το πόρισμα ήταν χειραγωγημένος.

Στον Ισπανό αποκαλύφθηκε χθες ότι είχε ασκηθεί δίωξη από τον Ανδρεάδη και όταν πήγε για κατάθεση επιβεβαίωσε όσα είχαν καταγγείλει οι Γεωργέας, Καλαϊτζίδης, Καλογέρης. Ετσι έγινε ο τέταρτος που υποστηρίζει ότι στο ημίχρονο του αγώνα τούς ζητήθηκε στα αποδυτήρια να ηττηθούν 3-0.

Ωστόσο κρίσιμο είναι ότι ο Πέρεθ είχε αφήσει στο facebook σαφή υπαινιγμό για εκείνο το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η ΠΑΕ Βέροια είχε προσκομίσει γραπτή δήλωση του Ισπανού με την οποία εξηγούσε πως δεν αναφερόταν στο συγκεκριμένο ματς και ότι ήταν καθαρό. «Ο,τι είχα να πω το είπα στον ανακριτή» δήλωσε χθες ο Πέρεθ σχετικά με τη γραπτή δήλωση!