Η «χρονιά της υπέρβασης» που ευαγγελίζονταν στον Παναθηναϊκό εξελίσσεται στη μεγαλύτερη κρίση επί των ημερών της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου. Μολονότι το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος σχεδόν διπλασιάστηκε από τα 6,5 στα 12 εκατ. ευρώ, χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες και αρκετά στρατηγικά λάθη για να φθάσει το Τριφύλλι κοντά στο σημείο μηδέν. Ο αποκλεισμός από τη μέτρια Κλαμπ Μπριζ άναψε την πρώτη σπίθα, η φωτιά όμως φούντωσε μετά το ηχηρό ράπισμα από μια άσημη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν ονόματι Γκαμπάλα. Και προτού καλά καλά συνέλθουν στο Τριφύλλι από το σοκ της απώλειας του εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ και κατ’ επέκταση εσόδων τουλάχιστον 4,5 εκατ. ευρώ, ακολούθησε η ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η «ανοχή τελείωσε» και «το ταμείο δεν θα γίνεται στο τέλος της σεζόν αλλά ύστερα από κάθε αγώνα» ήταν τα σαφέστατα μηνύματα που έστειλαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Την περασμένη Κυριακή, μετά το τέλος μιας αγχωτικής νίκης (1-0) για τον κάκιστο ΠΑΟ επί του Πλατανιά, η σφυγμομέτρηση της εξέδρας έδειξε ότι ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου έχει χάσει τα ερείσματά του στις τάξεις των οπαδών. Η πλειονότητα τον αποδοκίμασε έντονα, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να τον εμψυχώσουν. Το σήμα κινδύνου είχε σημάνει για τον 42χρονο κόουτς από το βράδυ του σοκαριστικού αποκλεισμού από την Γκαμπάλα. Εκτοτε περπατάει σε τεντωμένο σχοινί εν μέσω εντονότατης κριτικής και αμφισβήτησης από μέσα ενημέρωσης, οπαδούς, ακόμη και διοικητικούς παράγοντες. Παραμένει όμως στο τιμόνι της ομάδας χάρη στη στήριξη που του παρέχει ο Αλαφούζος, ο οποίος (εν αντιθέσει προς άλλα διοικητικά στελέχη) έχει ακόμη πίστη όχι μόνο στον προπονητή που οδήγησε το Τριφύλλι στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014 και που έχτισε από το μηδέν μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά και σε όλη τη διοικητική, προπονητική και ιατρική ομάδα.

Πάντως, αν και πολλοί το είδαν, λίγοι αντιλήφθηκαν ότι ακόμη μία φορά δεν τέθηκε θέμα στήριξης μόνο στον προπονητή αλλά σε όλους όσοι στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκε ότι άπαντες βρίσκονται στην κρίση του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος έχει διαπιστώσει ότι για το φετινό ναυάγιο δεν φέρει ευθύνη μόνο ο Αναστασίου αλλά και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας και ο τεχνικός διευθυντής Λεωνίδας Βόκολος, οι οποίοι χειρίστηκαν όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις (με αποκορύφωμα το φιάσκο με τον σουπερστάρ Εσιέν), τη στελέχωση του ιατρικού τιμ και τη λειτουργία των πράσινων αποδυτηρίων.