Στην εσωκομματική μάχη για την εκλογή νέου προέδρου εισήλθε και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής κατέθεσε την υποψηφιότητά του, έχοντας συγκεντρώσει τις 50 απαιτούμενες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ. 

«Ενα πραγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Το μεσημέρι καταθέτει υποψηφιότητα ο Απ. Τζιτζικώστας. Κοντά στις 50 υπογραφές ο Αδ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι υπογραφές πρέπει να είναι ακριβώς 50, διότι σε διαφορετική περίπτωση η υποψηφιότητα θα είναι άκυρη και διότι εάν είναι περισσότερες θα δεσμεύουν άλλους ενδιαφερόμενους.
 
Αναφερόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη σημείωσε ότι θα στενοχωρηθεί «εάν δεν μαζέψει τις υπογραφές, πρέπει να μαζέψει τις υπογραφές».

Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου πρότεινε η ψηφοφορία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος να εμπλακεί η κοινωνία.

«Ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι στηλιτεύσαμε το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της διεξαγωγής του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις «φωνές» περί γρήγορης διαδικασίας.

Επίσης, χαρακτήρισε πολιτική την υποψηφιότητά του, ενώ τόνισε εκ νέου ότι είναι εξαιρετικά υπερήφανος για το όνομά του, αλλά δεν πολιτεύεται ως ο διάδοχος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από