Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας λόγω καιρικών συνθηκών. Κάποιοι είχαν σκηνές, ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε χαρτόκουτα χωρίς καμία προστασία από το κρύο.

Για να προστατευθούν από το κρύο μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι θα αποφορτιστεί η πλατεία Βικτωρίας, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων. «Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η προσπάθεια είναι να αποφορτίζεται ο ντόπιος πληθυσμός «από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα βοηθώντας έτσι και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μη γίνουν οι πληθυσμοί ευεπήφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις».

«Θέλω υπομονή από τους κατοίκους και μεγάλη επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Όχι θαύματα, καλυτέρευση» σημείωσε.

Την ίδια ώρα η διαβίωση μεταναστών και προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας δυσκολεύει λόγω των καιρικών συνθηκών που επιδεινώνονται.

Το πρωί της Πέμπτης πρωτοβουλίες πολιτών έδωσαν φαγητό κυρίως σε μικρά παιδιά, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται άλλοι 2.500 πρόσφυγες με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Λέσβο.

Παράλληλα, αναμένονται πούλμαν που θα μεταφέρουν όσους θέλουν σε κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι λόγω του κρύου.