Μετά την VW και την Audi, η Skoda προχώρησε στην ανακοίνωση του αριθμού των «δικών» της πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που διαθέτουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Η Skoda παραδέχτηκε ότι το λογισμικό υπάρχει σε 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητά της χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για το πού έχουν διατεθεί ή για το ποια μοντέλα πρόκειται.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται αποκλειστικά για πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με κινητήρα τύπου EA 189 προδιαγραφών Euro5 σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γερμανικού ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος VW ο οποίος στεγάζει, VW, Audi, Seat και Skoda, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το εν λόγω λογισμικό υπάρχει σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά του σε όλο τον κόσμο που εξοπλίζονται με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189, ανεξαρτήτως κυβισμού.

Ήδη, επίσης, η φερώνυμη του ομίλου φίρμα, έχει ανακοινώσει ότι το λογισμικό υπάρχει σε «περίπου πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητά» της με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189 προδιαγραφών Euro5, εκ των οποίων και ιδιαίτερα δημοφιλή μοντέλα, όπως το VW Golf (έκτη γενιά) το Passat (έβδομη γενιά) και Tiguan (πρώτη γενιά).

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση έχει προβεί και η Audi, η οποία δήλωσε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων της φίρμας που διαθέτουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων ανέρχεται σε 2,1 εκατομμύρια εκ των οποίων 1,42 εκατομμύρια εντοπίζονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως διευκρίνισε η premium θυγατρική του ομίλου VW πρόκειται για τα μοντέλα A1, A3, A4, A5, A6 και TT καθώς και για τα SUV Q3 και Q5 με κινητήρα diesel, τύπου ΕΑ 189, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει τα οχήματα που εξοπλίζονται με κινητήρες προδιαγραφών Euro6.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από