Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ έχει προχωρήσει σημαντικά και το θέμα με τις κάμερες καθώς προβλήματα υπάρχουν μόνο σε δύο γήπεδα. Στην Καλλονή υφίσταται πρόβλημα λόγω της κόντρας μεταξύ ΠΑΕ και δήμου και η περίπτωση αφορά δύο εσωτερικές κάμερες –πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξωτερικές έχουν τοποθετηθεί με έξοδα της ομάδας. Θέμα υπάρχει επίσης με το ΟΑΚΑ καθώς το σύστημα καλύπτει όλο τον χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου και όχι μόνο το Στάδιο. Και εδώ χρειάζεται να αποσαφηνιστούν κάποια ζητήματα.

Αντίθετα, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει προχωρήσει σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Τι απομένει λοιπόν για να ολοκληρωθεί το σύστημα; Λεπτομέρειες οι οποίες ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την άμεση πρόσβαση στο σύστημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και εδώ δεν εμπλέκονται μόνο η Λίγκα και οι ΠΑΕ αλλά και η Αστυνομία και τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Για παράδειγμα, στην προχθεσινή σύσκεψη όλων των φορέων η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθούν άμεσα οι ΔΟΥ όλης της χώρας προκειμένου να τους δοθούν κωδικοί και να προχωρήσουν σε φορολογικούς ελέγχους καθώς υπάρχουν ΔΟΥ που δεν έχουν ενημέρωση για κωδικούς των ΠΑΕ.

Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων έγινε και χθες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να αποσαφηνιστούν διάφορα θέματα και να δοθούν κατευθύνσεις για τη σωστή λειτουργία του συστήματος σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Από κύκλους της ΓΓΑ αλλά και της Σούπερ Λίγκας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι έως το τέλος της χρονιάς, όταν δηλαδή θα αρχίσει και η εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου, όλα θα λειτουργούν κανονικά. Μάλιστα συζητήθηκε η πιθανότητα να μπορεί κάποιος να προμηθεύεται την Κάρτα και ηλεκτρονικά, γεγονός που έγινε δεκτό από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Σημειώνουμε ότι η Κάρτα Φιλάθλου τίθεται σε ισχύ από 1/1/2016. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προμηθευτεί κάποιος εισιτήριο είναι να έχει την Κάρτα. Ο υφυπουργός ρωτήθηκε χθες σχετικά με την πορεία της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου: «Το σημαντικό είναι ότι έχει μπει ήδη σε λειτουργία. Συγκαλέσαμε και ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς και με τη συμμετοχή της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κυρίας Αικατερίνης Σαββαΐδη. Δόθηκαν λύσεις στα θέματα των ελέγχων που πρέπει να γίνουν από τις κρατικές υπηρεσίες και είμαι σίγουρος πως σε εύκολο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» απάντησε ο Σταύρος Κοντονής.