Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον βρετανό ποπ σταρ Έλτον Τζον, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε «έτοιμος να συναντηθεί» με τον Έλτον Τζον και τού ζήτησε να μην αισθάνεται προσβεβλημένος για τη φάρσα που του έκαναν την περασμένη εβδομάδα δύο ρώσοι καλλιτέχνες.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν πρότεινε στον βρετανό τραγουδιστή και συνθέτη να συναντηθούν, αν συμπέσουν τα προγράμματά τους.

Ο Έλτον Τζον είχε ζητήσει να μιλήσει στον ρώσο πρόεδρο για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, όμως έπεσε θύμα δύο κωμικών καλλιτεχνών που του έκαναν τηλεφωνική φάρσα, παριστάνοντας ο ένας τον Πούτιν και ο άλλος τον διερμηνέα του. Η φάρσα μεταδόθηκε μάλιστα από τη ρωσική τηλεόραση.

«Ο Πούτιν τηλεφώνησε και είπε: το ξέρω ότι σε κάλεσαν φαρσέρ, μην προσβληθείς από αυτούς τους τύπους, είναι άκακοι αν και αυτό σίγουρα δεν δικαιολογεί την πράξη τους» είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Και είπε ότι γνωρίζει πόσο δημοφιλής καλλιτέχνης είναι ο Έλτον Τζον και, αν το επιτρέψει το πρόγραμμά τους, είναι έτοιμος να συναντηθεί μαζί του για να συζητήσουν όποια θέματα τον ενδιαφέρουν» πρόσθεσε.