Αναταράξεις προκαλούν στους Ανεξάρτητους Ελληνες οι αποκαλύψεις για τα ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια του Δημήτρη Καμμένου στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Το θέμα δεν φαίνεται να κλείνει με την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελόνη, μιλώντας στο Mega, άφησε να εννοηθεί πως αν αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί του Δημήτρη Καμμένου –ότι δηλαδή δεν είναι εκείνος που έγραψε τα επίμαχα σχόλια –θα τεθεί θέμα παραμονής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στην ίδια γραμμή και αποφασισμένος να μην αποδεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές από στελέχη του κόμματός του εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «πως δεν θα δεχτεί μύγα στο σπαθί του» σε περίπτωση που τα επίμαχα σχόλια αποδειχθούν έμπνευση του τέως υφυπουργού.

Από αργά προχθές το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ λειτούργησε πυροσβεστικά, ζητώντας από τον Δημήτρη Καμμένο να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή του, μέχρι να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε εικόνα γι’ αυτές τις τοποθετήσεις του στελέχους του, τονίζοντας πως αν γνώριζε κάτι τέτοιο δεν θα τον συμπεριελάμβανε στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις, οι ΑΝΕΛ δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, περνώντας στην αντεπίθεση. Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος υποστηρίζουν πως η αποφασιστικότητα με την οποία κινήθηκε ο Πάνος Κάμμενος δείχνει την πολύ στενή και έντιμη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως ούτε από εκείνους μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες απόψεις.

Οι ίδιοι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου σημειώνουν πως παρότι ο Δημήτρης Καμμένος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και αποδέχτηκε αμέσως την παρότρυνση του αρχηγού του υποβάλλοντας ακαριαία την παραίτησή του.

Μια διαφορετική ερμηνεία για την έκταση που πήρε η υπόθεση έδωσε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάλυψη στον Δημήτρη Καμμένο. Δήλωσε ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα που προσπαθούν να οδηγήσουν τους ΑΝΕΛ στην απαξίωση, προκειμένου να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει κυβερνητικό εταίρο.

Γιάννης Μοίρας: «Φιλοχουντικοί και ακροδεξιοί υπάρχουν στη ΝΔ»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας, φωτογραφίζοντας επί της ουσίας τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη. Υποστήριξε πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στεγάζονται πρόσωπα που «είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ξενοφοβικών κομμάτων (…) που έχουν αρνηθεί δημοσίως τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου».