Το πώς μεταμόρφωσε τους Λύκους σε αρνάκια σε εννέα λεπτά θα διηγείται στα εγγόνια του έπειτα από χρόνια ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όταν θα αναφέρεται στα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.

Από το 51′ μέχρι το 60′ ο Πολωνός χρειάστηκε να ακουμπήσει δέκα φορές την μπάλα πριν να τη στείλει πέντε φορές (51′, 52′, 55′, 57′, 60′) στα δίχτυα της Βόλφσμπουργκ οδηγώντας την Μπάγερν σε επιβλητική νίκη με 5-1.

Πέντε γκολ στην Μπουντεσλίγκα έχουν πετύχει άλλοι 13 παίκτες. Κανένας όμως τόσο γρήγορα όσο ο Λέβα, ο οποίος έσπασε επίσης το ρεκόρ ταχύτητας σε χατ τρικ που κατείχε ο Μίχαελ Τένις για 24 χρόνια, αλλά και των τεσσάρων τερμάτων.

Το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το επίτευγμά του είναι ότι μπήκε στον αγώνα στο 46′ για να ηγηθεί της Μπάγερν στην ανατροπή του σκορ, γεγονός ανεπανάληπτο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το προηγούμενο ρεκόρ με την πιο γρήγορη πεντάδα τερμάτων κατείχε από τις 25 Φεβρουαρίου 1984 ο Ντίτερ Χένες.

Το πέμπτο γκολ του Λεβαντόφσκι με βολ πλανέ από το ύψος της περιοχής ήταν τόσο εντυπωσιακό, ώστε ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκρυψε με τα χέρια το πρόσωπό του.

Ηταν η έκτη νίκη της Μπάγερν σε αντίστοιχους αγώνες και προσωρινά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι τον αποψινό αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Χόφενχαϊμ.

Σε άλλα χθεσινά παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα: Ντάρμσταντ – Βέρντερ 2-1, Χέρτα – Κολωνία 2-0, Ινγκολσταντ – Αμβούργο 0-1.

– Ο Μάριο Μπαλοτέλι άνοιξε λογαριασμό στη δεύτερη θητεία του στη Μίλαν με εντυπωσιακό φάουλ στη νίκη των Ροσονέρι με 3-2 επί της Ουντινέζε.

– Στην Ισπανία: Ατλέτικο – Χετάφε 2-0, Εσπανιόλ – Βαλένθια 1-0.

– Στη Γαλλία: Ανζέ – Ρεμς 0-0, Παρί Σεν Ζερμέν – Γκινγκάμπ 3-0.