Με φόντο την προσφυγική κρίση, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) εμφανίζουν αύξηση σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς πάντως το κόμμα να φτάσει σε ποσοστά που να αποσπά έδρα -ή να μην ξεκολλάει από την τέταρτη θέση.

Σε όσες περιφέρειες το κόμμα κατέγραψε ενίσχυση, η απήχησή του κυμαίνεται στα ποσοστά της επικράτειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρωί της Δευτέρας (με σχεδόν απόλυτη ενσωμάτωση), η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρνει, ξανά, να εκλέξει βουλευτή στις περιφέρειες Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου ή Χίου. Ωστόσο, στις περιφέρειες αυτές καταγράφει αύξηση περίπου 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, η ΧΑ βρίσκεται στο 8,09% έναντι 5,53% που είχε τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

ΣΤη Λέσβο, τα ποσοστά της ανέβηκαν στο 7,85% από 4,66% τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Σάμο, τα ποσοστά της ΧΑ βρίσκονται στο 7,66% από 5,54% τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Χίο, τα ποσοστά της ΧΑ βρίσκονται στο 5,82% από 4,69% τον Ιανουαρίου. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στα επιμέρους, στα εκλογικά τμήματα του δήμου τη Κω τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκαν από 5,07% στο 10,15%.