Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα «δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς» ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να σχηματισθεί γρήγορα και να επιμείνει στο πρόγραμμα (για το τρίτο σχέδιο αρωγής που υιοθετήθηκε αυτό το καλοκαίρι) και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι τα κόμματα που ψήφισαν αυτό το πρόγραμμα έχουν την πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, «δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς» ότι θα εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Είναι γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που υπέγραψε» το τρίτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, υπενθύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

«Ελπίζουμε συνεπώς πως το νέο κοινοβούλιο θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, πολύ περισσότερο που αποτελείται ουσιαστικά από τους ίδιους σχηματισμούς», πρόσθεσε.