Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα παρουσιαστεί ένας Κύκλος Διαλέξεων Ψυχολογίας, με θεματική που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο σε αυτές ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, όσο και στις ερωτικές και συντροφικές.

Μέσα από τον κύκλο των διαλέξεων αυτών, ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές θα προσεγγίσουν τις διάφορες μορφές και τύπους των ανθρώπινων σχέσεων που αναπτύσσονται, τους βαθύτερους λόγους που τις μορφοποιούν, αλλά και πώς στοιχεία του χαρακτήρα μας, διαμορφώνουν την προσωπικότητα των παιδιών και των συντρόφων μας.

Στόχος του κύκλου διαλέξεων είναι να «αποκωδικοποιηθούν» όλα αυτά τα «γιατί και πώς» που αφορούν στις σχέσεις των ανθρώπων εκτός – αλλά κυρίως εντός της οικογένειας. Από το πώς ξεκινάει μία σχέση, ένας γάμος και μία οικογένεια, τον διαφορετικό τρόπο που τα δύο φύλα προσεγγίζουν το μεταξύ τους δεσμό, μέχρι και τις δυναμικές που διαμορφώνονται μέσα στην οικογένεια και τον τρόπο που τα μέλη της διαχειρίζονται τις συγκρούσεις που προκύπτουν.

Η πρώτη διάλεξη του κύκλου με τίτλο «Ο έρωτας, ως η ωραιότερη τρέλα της ζωής και η πορεία (του) προς το γάμο. Ποιος επιλέγει ποιον και ποιος ταιριάζει με ποιον;», θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 μμ.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον Παντελή Παπαδόπουλο (Ψυχοθεραπευτή – Ψυχίατρο) και τη Βέρα Αθανασίου (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια) και θα επικεντρωθεί στον έρωτα, όπου και θα συζητηθούν όλες εκείνες οι συνειδητές και ασυνείδητες «δυνάμεις» που μας ωθούν σε αυτόν, όπως ποιον σύντροφο επιλέγουμε και γιατί, ποιον έλκουμε και γιατί, ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, μας κάνουν να ταιριάζουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά και με ποιον καταλήγουμε στο γάμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.