Ένας 14χρονος μουσουλμάνος μαθητής συνελήφθη στις ΗΠΑ, επειδή έφερε μαζί του στο σχολείο ένα ψηφιακό ρολόι το οποίο είχε κατασκευάσει ο ίδιος και το οποίο η αστυνομία υποστήριξε ότι έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στο Διαδίκτυο και οι αστυνομικοί από το Τέξας που εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται ότι επέδειξαν «υπέρμετρο ζήλο» εξαιτίας των ισλαμοφοβικών τους αισθημάτων.

«Με έκαναν να αισθανθώ ότι δεν ήμουν άνθρωπος» είπε ο 14χρονος μαθητής, σε συνέντευξή του. «Με έκαναν να αισθανθώ ότι ήμουν εγκληματίας» είπε.

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, μαθητής στην τρίτη γυμνασίου, είχε φέρει τη Δευτέρα μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, την οποία ήθελε να δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.

Η συσκευή άρχισε να χτυπάει κατά τη διάρκεια ενός άλλου μαθήματος, ένας καθηγητής αγγλικών την κατέσχεσε, προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου για τον μαθητή, που είναι γνωστός στο σχολείο του ως ο μικρός «εφευρέτης».

«Ο διευθυντής και οι αστυνομικοί με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο όπου πέντε αστυνομικοί με ανέκριναν, μου έκαναν σωματικό έλεγχο, κατέσχεσαν τον υπολογιστή μου και την εφεύρεσή μου» περιέγραψε ο έφηβος στην εφημερίδα Dallas Morning News.

«Κατόπιν με οδήγησαν σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων, όπου μου έκαναν σωματικό έλεγχο, μου πήραν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και τράβηξαν φωτογραφίες μου» συνέχισε ο 14χρονος, που παραχώρησε συνέντευξη στο δωμάτιό του, όπου το γραφείο είναι καλυμμένο με ηλεκτρικά καλώδια.

Ο επίδοξος εφευρέτης, που διαμένει στο Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, επισήμανε επιπλέον ότι του απαγόρευσαν να τηλεφωνήσει στους γονείς του κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Όταν τελικά τον άφησαν ελεύθερο, πήρε αποβολή τριών ημερών από το σχολείο του.

«Αυτή η σύλληψη αποτελεί μια ανησυχητική ένδειξη» αντέδρασε ο Άλια Σάλεμ, ένα στέλεχος στο Τέξας του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Σύμφωνα με το CAIR, αυτό το περιστατικό δεν θα εκτυλισσόταν εάν ο έφηβος δεν είχε το όνομα Άχμεντ Μοχάμεντ.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν σήμερα, καταγγέλλοντας την, ισλαμοφοβική σύμφωνα με τους ίδιους, συμπεριφορά της αστυνομίας του Τέξας.

«Ω Θεέ μου! Κάποιος τοποθέτησε μια τεράστια βόμβα σε αυτόν τον πύργο!» ειρωνεύτηκε ένας χρήστης που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μία φωτογραφία του Μπιγκ Μπεν, του διάσημου πύργου με το ρολόι του παλατιού του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Σε μια επιστολή που απεστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής του λυκείου Μακάρθουρ στο Ίρβινγκ, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε πάντα όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου το σχολείο μας ναι είναι όσο το δυνατόν ασφαλές» έγραψε ο Ντάνιελ Κάμινγκς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από