Παρότι έχουν περάσει μόλις πέντε ημέρες από τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στη ΔΕΘ, Το Ποτάμι οργανώνει ξανά σήμερα Διακαναλική. Μόνο που αυτή τη φορά ο σταρ δεν θα είναι ο αρχηγός αλλά το οικονομικό επιτελείο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει, στη μία το μεσημέρι, τα οκτώ στελέχη του κόμματος που αποτελούν τα οικονομικά μυαλά πίσω από τις ποταμικές προτάσεις.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Σεβαστουπόλεως να εστιάσει, ειδικά αυτήν την τελευταία εβδομάδα πριν από την κάλπη, στα πρόσωπα που Το Ποτάμι προτείνει τόσο για τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για μια στροφή 180 μοιρών, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος, οι οποίες εστίαζαν κυρίως στο πρόσωπο του Θεοδωράκη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Στο οικονομικό επιτελείο, λοιπόν, συμμετέχουν οι δύο πρώην βουλευτές του κόμματος –που βρίσκονται φυσικά στη λίστα της Β’ Αθήνας –Χάρης Θεοχάρης και Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Μάνος Ματσαγγάνης, ο επιχειρηματίας Στρατής Μούγερ, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Γιώργος Παγουλάτος, ο Θανάσης Σκόκος, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό του Θεοδωράκη, ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι τον Ιούνιο του 2014 Πάνος Τσακλόγλου και η ανθρωπολόγος Λενιώ Μυριβήλη, η οποία βρίσκεται και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και οι οκτώ σκοπεύουν να παρουσιάσουν το σχετικό με την οικονομία ποταμικό πρόγραμμα. Ή όπως το έθεσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες στη Λάρισα, όπου έδωσε μια ακόμη συνέντευξη σε περιφερειακά ΜΜΕ (TRT, Ελευθερία, STAR Κεντρικής Ελλάδας και Θεσσαλία TV): «Αυτοί οι άνθρωποι θα απαντήσουν συγκεκριμένα στον ελληνικό λαό πώς θα είναι το μέλλον του αν ψηφίσει Το Ποτάμι. Αύριο θα δώσουμε τις απαντήσεις για όλα τα οικονομικά θέματα».