Επτά αλλοδαποί φέρονται ως οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά των εκατοντάδων μεταναστών-προσφύγων με το ιστιοφόρο που ανατράπηκε και βυθίστηκε την Κυριακή ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Οπως προκύπτει από την έως τώρα προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Λέρου, ήτανμεταξύ των 99 διασωθέντων που αποβιβάστηκαν στη Λέρο.

Κρατούνται πλέον στο Λιμεναρχείο της Λέρου και, μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας που σχηματίζεται σε βάρος τους, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, στη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν από τη Λέρο οι διασωθέντες του ναυαγίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των 34 σορών, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Στο μεταξύ, και την Τρίτη συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο υποβρύχιος έλεγχος στο βυθισμένο σκάφος, από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.