Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος τριών ατόμων, δύο Ελλήνων ηλικίας 29 και 24 ετών και ενός 21χρονου Αλβανού, για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τη στιγμή που 12χρονη μεταφέρθηκε σε παιδιατρική κλινική σε κατάσταση μέθης.Οπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω Διαδικτύου με τέσσερα άτομα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με την ανήλικη, οι τέσσερις άντρες τής ζήτησαν να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ ένας από αυτούς της είχε στείλει και αυτός αντίστοιχες φωτογραφίες. Μάλιστα, και οι τέσσερις, καθένας τους ξεχωριστά, την είχαν προτρέψει να βρεθούν μαζί της.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ μέσω των εταιρειών παροχής Διαδικτύου ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι συνδέσεις τους στο Διαδίκτυο.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στα σπίτια των δύο ελλήνων επλεκομένων, σε Γλυφάδα και Βύρωνα. Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Αστυνομία αναζητά τα στοιχεία του τέταρτου εμπλεκόμενου στην υπόθεση, καθώς και τον 21χρονο Αλβανό, που είναι αγνώστου διαμονής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.