Λίστα στόχων δολοφονίας, μεταξύ των οποίων και εξέχοντες αμερικανούς επιχειρηματίες και οικονομολόγους ανακοίνωσε η αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Η εν λόγω λίστα, η οποία αναρτήθηκε την Τετάρτη στο διαδικτυακό περιοδικό σε αγγλική γλώσσα στον ιστότοπο Inspire, περιελάμβανε δισεκατομμυριούχους, όπως τον συνιδρυτή της εταιρείας Microsoft Μπίλ Γκέιτς, τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκε.

Η αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο ισχυρίστηκε πως οι δολοφονίες αυτών που επιλέχθηκαν θα προκαλέσουν αστάθεια στην οικονομία των ΗΠΑ και θα αποτρέψουν αυτό που αποκαλούν «αναγέννηση» των ΗΠΑ.

Πάντως, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα, όσοι επιλέχθηκαν θα αφαιρεθούν από την λίστα αν αποσύρουν τα χρήματα τους από την οικονομία των ΗΠΑ και τα επενδύσουν σε άλλες χώρες.

Η ιστοσελίδα έκανε ορθογραφικά λάθη σε αρκετά ονόματα υποψήφιων θυμάτων, περιλαμβάνοντας τον Σαμ Γουόλτον, τον ιδρυτή του κολοσσού των καταστημάτων πώλησης Walmart, παρά το γεγονός ότι έχει πεθάνει το 1992.

Σύμφωνα πάντα με το NBC, το περιοδικό Inspire ανήρτησε μια λίστα πιθανών στόχων στο διαδίκτυο το 2014.