Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να εκβιαστεί από τους Ευρωπαίους στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Real FM ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο εκβιασμός είναι μία εύκολη δικαιολογία. Όχι ότι δεν υπήρχε εκβιασμός, υπήρχε ωμός εκβιασμός, αδίστακτος εκβιασμός. Αλλά, απέναντι στον εκβιασμό και στον αδίστακτο εκβιασμό, υπάρχει και αυτός ο οποίος υποχωρεί στον εκβιασμό, αυτός ο οποίος υποτάσσεται στον εκβιασμό, ο οποίος δέχεται να εκβιαστεί. Αυτός ήταν ο Αλέξης ο Τσίπρας», τόνισε στον Γιώργο Τράγκα.

Το δίλημμα που είχε τεθεί εδώ και καιρό, ανέφερε, και ετέθη ωμά στην τελικη ευθεία της διαπράγματευσης ήταν «ή νέο σκληρό μνημόνιο και ταφόπετρα στην Ελλάδα, αποικία η Ελλάδα ή σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Η επιλογή που έκανε ο Αλέξης ο Τσίπρας και η κυβερνητική ομάδα περί αυτόν ήταν μνημόνιο».

Αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολη σύγκρουση και ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος τώρα, «αν περιμένουμε ότι θα βρεθεί μαγικός δρόμος χωρίς προβλήματα, εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά και να τολμήσουμε».

«Αν δεν το κάνουμε θα είμαστε έναν αιώνα σκλάβοι, κάτω από τη μνημονιακή τροικανοί χούντα. Αυτοί θα καθορίζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας», τόνισε.

Για το μετεκλογικό σκηνικό προέβλεψε μια ευρεία μνημονιακή συγκυβέρνηση, αν και τα πέντε κόμματα μπουν στη Βουλή. Κορμός της όπως τόνισε θα είναι ο νέος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που όπως είπε θα οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή.