Αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών τυλίχτηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας την Τρίτη, αλλά η φωτιά σβήστηκε και μόνο δύο άτομα τραυματίστηκαν, και αυτά ελαφρά, ανέφερε στο ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο Twitter το διεθνές αεροδρόμιο McCarran. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 159 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος.

Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από τον χώρο δείχνει το αεροπλάνο, που εκτελούσε την πτήση 2276 με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, ζωσμένο στις φλόγες και σε πυκνό μαύρο καπνό μετά από την ματαίωση της απογείωσής του. Οι επιβαίνοντες βγήκαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες διαφυγής.

Οι αρχές του αεροδρομίου είπαν ότι η φωτιά σβήστηκε, και έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει την καμένη άτρακτο του σκάφους. Πρόσθεσαν δε ότι οι άλλοι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου λειτουργούσαν κανονικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους για την απογείωση, είπε ο Ιαν Γκρέγκορ, εκπρόσωπος της οµοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).