Δύο ντοκιμαντέρ αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής για τον τρόπο γυρίσματος πορνογραφικών ταινιών. Αυτή ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης του 2009, το οποίο είχε επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι –παρά το γεγονός ότι οι εκπομπές «Σεξ με το ίδιο φύλο» και «Μερικοί το προτιμούν πιο καυτό» της αμερικανικής σειράς ντοκιμαντέρ ««Pornucopia» και της βρετανικής «Sex and Shopping» αντιστοίχως είχαν μεταδοθεί στη μεταμεσονύκτια ζώνη του σταθμού και με την ανάλογη σήμανση (τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς). Για την ιστορία, συμπεριλαμβάνονταν σκηνές σεξ ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ υπήρχαν δηλώσεις από σκηνοθέτες, παραγωγούς, δημοσιογράφους και πρωταγωνιστές ταινιών για ενηλίκους. Αυτές, λοιπόν, κρίθηκαν ως χαμηλής ποιότητας που δεν σέβονται την αξία του ανθρώπου. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει ότι επειδή τα επίμαχα επεισόδια προβλήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα μπορούν «να μην έχουν την απαιτούμενη από το Σύνταγμα (άρθρο 15) αξιούμενη ποιότητα και τον αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου».

Η απόφαση του 2009 επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξίμισι χρόνια αργότερα. Κι αυτό μετά την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ. Ο Σκάι, διά των εκπροσώπων του, υποστήριξε ότι οι επίμαχες εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά θέματα – ταμπού και αποτελούν παραγωγές που έχουν προβληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού, κρίνοντας νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση του ΕΣΡ. Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τον ισχυρισμό του τηλεοπτικού σταθμού ότι το πρόστιμο ήταν υπερβολικά μεγάλο, κάτι που παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό προβάλλει για μια ακόμη φορά παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης και την αναχρονιστική οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν το μιντιακό περιβάλλον ορισμένοι εκπρόσωποί της.