Τέλος στη δράση ενός 45χρονου που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών μεσιτείας στη διαδικασία πώλησης ακινήτου τους έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, και σχημάτισαν σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Οπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος αποσπούσε από πολίτες προκαταβολές ύψους από 150 έως και 10.000 ευρώ για την προώθηση αγοραπωλησίας του ακινήτου τους.

Προηγουμένως, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα υποψήφια θύματά του-πωλητές ακινήτων και με διάφορα τεχνάσματα τα έπειθε για τη φερεγγυότητά του και την πώληση του ακινήτου τους σε συμφέρουσα τιμή.

Μέχρι στιγμής η λεία του ανέρχεται σε περίπου 33.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στις προκαταβολές που έλαβε από 21 πολίτες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που έλαβε από 70χρονο ως προκαταβολή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου του. Για την συγκεκριμένη υπόθεση το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 45χρονος είχε λάβει από τον 70χρονο άλλα 1.000 ευρώ.

Στην κατοχή του, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων είσπραξης χρημάτων, επαγγελματική σφραγίδα με τα στοιχεία του, καθώς και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς. Σε έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων και συμβολαίων ακινήτων, τοπογραφικών οικοπέδων και υπεύθυνων δηλώσεων εξουσιοδότησης.

Σε βάρος του 45χρονου ήταν σε ισχύ περιοριστικοί όροι από τον ανακριτή Κέρκυρας, για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Και τώρα η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κέρκυρας.