Χωρίς την παρουσία των κατηγορούμενων πρώην βουλευτών και με υποβολή ενστάσεων συνεχίστηκε μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές στη δικαστικη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά της, η εισαγγελεας Αδαμαντια Οικονομου ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Εντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι υπερασπιστες αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επεσήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων καττηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν σεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν», ανέφερε.

Λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.