Βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας όπου απεικονίζονται ακόμα και βρέφη επτά μηνών είχε στην κατοχή του και διαμοίραζε μέσω Διαδικτύου ένας 49χρονος Γερμανός, που συνελήφθη στα Χανιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δράστη ήδη σεσημασμένο, καθώς και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Και τώρα η εμπλοκή του ταυτοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκε επί μήνες το δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών οι οποίοι κατέχουν και διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων p2p εντοπίστηκαν άτομα που είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σε βίντεο και φωτογραφίες.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής Επικράτειας. Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε άλλο ένα ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση Διαδικτύου που αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή στην Κρήτη.

Κλιμάκιο αστυνομικών, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετέβη το περασμένο Σάββατο στο σπίτι της για έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από την επιτόπια αυτή έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση από την οποία είχαν ληφθεί αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπόθεση.

Αντιθέτως, εντοπίστηκε στην περιοχή το σπίτι όπου διέμενε ο 49χρονος Γερμανός, ο οποίος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στη διαδικτυακή σύνδεση της γυναίκας και τη χρησιμοποιούσε για τη λήψη (download) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του για να διαφύγει της σύλληψης, αλλά βρέθηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφέρει και αποκρύψει επιμελώς στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το υλικό αυτό είναι πρωτόγνωρο ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, καθώς σε εικόνες και βίντεο απεικονίζονταν παιδιά ηλικίας από επτά μηνών έως και δέκα ετών.

Τα ψηφιακά αυτά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνησή τους.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 49χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.