Η κυβέρνηση Κάμερον προτίθεται να υποδεχθεί 15.000 Σύρους πρόσφυγες, ενώ ελπίζει να εξασφαλίσει την έγκριση των κοινοβουλευτικών για να συμμετάσχει στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του «σατανικού» καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, προκειμένου να αντιμετωπίσει σε βάθος την προσφυγική κρίση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε κυριακάτικο δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας να ασχοληθεί πιο ενεργά με προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φωτογραφία του νεκρού προσφυγόπουλου, του 3χρονου Αϊλάν Κούρντι, ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον, δεσμεύτηκε να επεκτείνει το βρετανικό πρόγραμμα υποδοχής ευάλωτων προσώπων.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ελπίζει επίσης να πείσει τους βουλευτές των Εργατικών να ταχθούν υπέρ των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία, σε μια ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές του επόμενου μήνα, αναφέρεται στους Times.

Η Βρετανία υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 216 Σύρους πρόσφυγες, ενώ από την αρχή του εμφυλίου, το 2011, έχει χορηγηθεί άσυλο σε περίπου 5.000, αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Σουηδία ή η Γαλλία. Η Βρετανία είχε επιλέξει να μη συμμετέχει στο σύστημα της κατανομής αιτούντων άσυλο βάσει ποσοστώσεων στην ΕΕ, παρά τις εκκλήσεις για μια πιο ισομερή κατανομή των προσφύγων.